sâmbătă, 17 martie 2012

Sfaturi pentru alegerea unui contractor pentru amenajarea casei

De cele mai multe ori, problemele legate de amenajarea casei sunt prea grele, iar timpul nostru e prea limitat pentru a ne ocupa satisfacator de aceste probleme. Asadar, cel mai convenabil e sa cautam o echipa specializata pentru a se ocupa de gradina, de instalatii, amenajarea drumului si chiar redecorare. Poate ca pentru unii pare un moft, dar de fapt colaborarea cu o echipa buna de te va costa mai putini bani si timp, per ansamblu, decat daca te apuci tu de toate aceste proiecte, impreuna cu 2-3 prieteni, care poate nu pot veni cu prea multe cunostinte practice, ci doar cu entuziasm. Asadar, ce trebuie sa ai in minte cand cauti un contractor pentru amenajari?

  • Afla de cand acel contractor e pe piata. Chiar si in orasele mai mari, nu e foarte greu sa gasesti referinte legate de un anumit contractor. Din 2-3 telefoane, poti sa afli daca ai de-a face cu un profesionist sau grup de profesionisti bine pregatiti si seriosi sau cu niste diletanti. Poti chiar sa telefonezi la protectia consumatorului si sa afli daca s-au depus plangeri impotriva acelei firme.

  • Asigura-te ca acel contractor are toate avizele necesare, pentru toate tipurile de lucrari pentru care l-ai angajat. Daca nu le are, atunci in cazul unei defectiuni a unui hidrofor, sa zicem, nu vei putea cere despagubiri din partea asiguratorului pentru ca nu ai lucrat cu o companie omologata. Si e chiar putin ilegal.

  • Cere-i contractorului o lista cu proiecte recente la care a lucrat si care sunt similare cu al tau. Fa o vizita acelor beneficiari si asigura-te ca modul si abordarea acestei companii fata de proiect e ceea ce-ti doresti.

  • Inainte de inceperea proiectului, asigura-te ca ai primit toate avizele de la distribuitorii de apa, gaz, electricitate etc. si afla daca e de datoria ta sau a contractorului sa faca asta. Daca nu vei avea la dispozitie aceste avize, proiectul va avea intarzieri care te vor costa bani.

  • Cere o lista cu toti cei care vor lucra pe proprietatea, precum si cu specializarile lor. Va fi mai simplu de supravegheat consumul de materiale si pe cei care vin pe proprietatea asa- au fost destule cazuri in care oameni pretinzand ca lucreaza pe santier au venit doar sa fure una, alta. Vei putea decide astfel si daca vrei sa dai chei tuturor muncitorilor din echipa sau doar celor care par cu adevarat de incredere.

  • Solicita-i contractorului dovezi ca e acoperit de asigurare in caz de accident, deteriorarea proprietatii si alte probleme potentiale. Daca nu are la dispozitie aceste documente, in caz de dauna sau accident s-ar putea sa trebuiasca sa platesti multe compensatii si reparatii care n-au fost cauzate de tine sau sa astepti foarte mult ca litigiile sa se solutioneze.

  • Fa-ti timp in program si verifica referintele contractorului, chiar daca asta inseamna ca trebuie sa dai cateva telefoane. Doar asa vei afla daca oamenii cu care vei lucra pot duce la bun sfarsit proiectul si se pricep la ce trebuie facut in cadrul proiectului tau, de exemplu instalarea unei pompe submersibile.

  • Dupa ce ai stabilit pretul si modalitatea de plata cu contractorul, asigura-te ca totul e in scris, parafat si semnat- acest lucru va preveni aparitia unor “sume supriza” pe nota de plata.   


  • hidrofor, pompa submersibila

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu