marți, 20 martie 2012

Nazare la B1 TV: In vara aceasta vom merge pe autostrada pana la mare/ Aeroportul Baneasa nu se inchide ci se va extinde

Ministrul Transporturilor Alexandru Nazare este invitat in emisiunea lui Ion Cristoiu de la B1 TV. "Nu avem autostrazi pentru ca nu ne-am creat un portofoliu de proiecte inainte de aderare, cea mai importanta perioada, iar acum pentru ca nu stim sa ducem la capat anumite proiecte. Incercam acum s acream un portofoliu de proiecte inainte de 2014. Acest an este anul proiectarii, unul foarte important", a declarat Nazare.

Ministrul spune ca autostrada A2 va fi terminata pana in vara si "ne va duce direct la mare", iar autostrada Bucuresti-Ploiesti are termen de finalizare pana pe 15 mai. Despre aeroportul Baneasa, Nazare spune ca acesta nu se va inchide ci se va extinde, dar cursele low-cost vor fi mutate pe Otopeni.

Alte declaratii:

  • Toate proiectele se pregatesc in Romania inainte de perioada de programare, se trimit la Bruxelles unde sunt analizate, apoi, dupa ce lucram pe niste aspecte cum ar fi cost-beneficiu, se aproba rambursarile. Sunt acei bani de care avem atata nevoie. Noi facem niste cheltuieli dar nu putem cere rambursarea acelor bani inainte sa fie aprobat proiectul la Bruxelles.
  • In vara aceasta vom merge pe autostrada la mare direct. Lucrarile trebuie terminate pana in iunie.
  • Pe 15 mai trebuie finalizata autostrada Bucuresti-Ploiesti.
  • Tronsonul Comarnic-Barasov este prevazut ca si concesiune
  • Aeroportul Baneasa nu se inchide ci se va extinde. Doar companiile low-cost isi muta activtatea pe H. Coanda (Otopeni). cladirea, care este monument istoric, va intra in reparatii.
  • Nu se va face alt aeroport in Capitala.
  • Taromul are pierderi si este prevazut pentru listare pana la sfarsitul lunii mai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu