Ne luptam cu o jumatate de planeta ce efectiv traieste in foamete, pentru ca nu au teren arabil si nu au pe ce sa-si cultive hrana. Sunt state care efectiv nu se pot dezvolta pe ramura agriculturii si asta datorita conditiilor meteorologice. Nu putem lasa o tara atat de bogata ca Romania sa ajunga un depozit de deseuri, trebuie sa invatam din greselile inaintasilor nostri ( celor ce au facut destule teste pe propriul lor spatiu, si au reusit sa isi devastez mediul in doar cativa ani, astazi ei sunt cei care investesc extrem de multi bani pentru a-si reconstrui flora si fauna de odinioara.) . Metoda cea mai buna pentru a atinge acest deziderat este si una foarte ieftina cel putin in cazul nostru. Putem profita de programul casa verde 2012, avem astfel ocazia de folosi :panouri solare, centrale cu peleti, pompe cu caldura, panouri solare aproape gratis. Aceste dispozitive ne permit sa incalzim apa din locuinta fara a mai apela la reteaua clasica de termoficare, ci folosindu-ne ori de deseuri care oricum stricau calitatea pamantului, ori de energie care este practic infinita si anume cea solara. Principiul de functionare al panourilor solare este relativ simplu. Tuburile din componenta panourilor solare capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica. Apa din tubul interior se incalzeste in urma acestui proces.
Pe masura ce apa se incalzeste, ii scade desitatea. Apa incalzita in tubul solar se ridica in rezervorul de acumulare al panoului solar si este inlocuita progresiv de un volum echivalent de apa rece. Procesul se repeta si apa rece ajunsa in rezervorul de acumulare va fi incalzita. Aceste solutii ne ajuta sa nu mai depindem de reteaua veche de termoficare intr-un mod cu adevarat ecologic. panouri solare de exemplu au ca principiu de functionare diferenta de densitate intre apa calda si cea rece, este binecunoscut faptul ca apa calda urca si cea rece coboara motiv pentru care apa incalzita de celulele din panou se duce in rezervor iar cea rece ii preia rapid locul incalzindu-se si ea la randul ei. Astfel intr-un timp scurt si cu ajutorul energiei solare care este inepuizabila din punctul nostru de vedere incalzim foarte usor apa nefiind nevoie sa mai folosim curentul electric sau gaze naturale. Pompele de caldura folosesc un principiu asemanator ( termosifon ) ele colecteaza caldura din mediul inconjurator si incalzesc apa in mare cam dupa acelasi principiu. Cat despre centralele cu peleti ele sunt centrale care folosesc in loc de lemne peletii ce reprezinta produse obtinute din deseuri lemnoase in care este adaugat un liant si sunt presate pana cand se compacteaza extrem de bine, autonomia lor de ardere este incredibil de mare iar capacitatea lor calorica este cu 20-30% mai mare decat lemnul obisnuit de foc.
Oricare din aceste metode le-am folosi ne asiguram noua insine o sursa economica, durabila si ecologica de a obtine energie termica. Tot ce trebuie sa faceti este sa depuneti acte pentru casa verde, acest program este deja de doi ani in functiune , si casa verde 2012 se anunta a fi un succes si mai mare decat cel din anii trecuti. Ca sa puteti fi eligibil pentru acest program trebuie sa nu aveti datorii catre bugetul de stat si sa achitati si instalati centrala pe urma depuneti dosarul pentru a va recupera practic aproximativ 90% din bani
centrale cu peleti, casa verde
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu