joi, 1 martie 2012

Executati silit de preot. Din slujitorul Domnului, afacerist nemilos: "Popa m-a lasat pe drumuri"

stirileprotv.ro Din slujitor evlavios al Domnului in zile de sarbatoare, un preot din Cluj devine un om de afaceri nemilos in cele lucratoare.

De ani buni conduce doua institutii financiare nebancare, prin care-i imprumuta pe oameni. Iar atunci cand nu mai pot plati, ii executa silit.

Asa a patit un credincios, care spune ca n-a mai putut achita dobanzile uriase, iar parintele i-a luat casa.

N-a avut mila de aproapele sau. Mai marii bisericii au promis masuri urgente cand au aflat de afacere, pentru ca preotii nu au voie sa dea bani cu camata.

La slujba de duminica, parintele Dejeu propovaduieste invatamintele crestinesti: nadejdea, mila si iertarea. Insa, in timpul saptamanii, slujitorul domnului are insa valori. Conduce cu mana de fier doua case de credit si imprumuta bani, la fel ca o banca.

Perioada de rambursare este de 2 ani si dobanda este de 14% pe an.

Cu nadejde, la casa de imprumut a preotului a apelat si un barbat. In urma cu trei ani a cerut 20.000 de lei pentru nunta fiului. Si a platit creditul, dar dobanzile l-au ingropat.

Fara mila, parintele i-a pus casa sub sechestru si a scos-o la vanzare, ca sa isi recupereze banii. Ramas pe drumuri, bietul credincios a fost si parasit de sotie.

Preotul Mircea Dejeu nu s-a gandit nicio clipa sa il ajute, asa cum isi invata enoriasii duminica la slujba.

"Moral nu este, dar sunt zeci de cazuri cu datorii. Spuneti-mi, ce solutii ati avea? Nu era singurul. Este o cooperative mica si daca nu incercam sa recuperam restantele inseamna ca se inchide firma. Eu am fost membru fondator acum 10 ani la acea cooperativa. Eu de fapt nu ma pricep nici la dobanzi nici la date, nu decid singur daca cineva sa fie executat sau nu", declara preotul.

Disperat, barbatul ramas dator a cerut ajutorul autoritatilor, care si-au facut cruce de uimire, cand au vazut ca cel implicat in afacere este un preot.

Cand au aflat despre ocupatia parintelui, superiorii sai au ramas fara grai. "Clericii care iau camata, sau care dau credit cu dobanda se caterisesc", explica profesorul universitar Marius Harosa, specialist in drept canonic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu