duminică, 25 martie 2012

Cazuri asigurari auto

Cazurile in care ajungem sa fim implicati in accidente auto sunt astazi din ce in ce mai dese, partial din cauza numarului mare de masini si felului destul de dubios in care sa dau permisele. Ma refer aici la cele date pe sub mana sau pe “cartonul de oua” cum se mai zice. Nici masinile nu pot fi controlate 100% ca proces de fabricatie, si mai presus ca toate nu poti controla oamenii care le conduc. Insa poti evita multe neplaceri incheindu-ti o polita de asigurare auto.

Sunt o sumedenie de polite de asigurare din care poti alege. Iti poate asigura autovehiculul contra accidentelor auto in care esti implicat, sau contra furturilor sau distrugerilor de orice fel. Foarte bine este sa citesti atent contractul de asigurare , grozav ar fi sa ai un avocat cu tine sau o persoana ce poseda cunostiinte juridice pentru ca termenii dificili te pot pune foarte rau in incurcatura.

Incearca sa nu faci alte lucruri in timp ce conduci cum ar fi vorbitul la telefon, trimisul de mesaje sms, sau mai rau trimisul de mailuri. Este bine cunoscut ca o conversatie simpla la telefon iti poate reduce cu 30% capacitatea de a fi atent, daramite restul. Este bine ca sa ai mereu asupra ta numarul de telefon al companiei de asigurari, in caz de accident sa ii poti contacta sa iti ridice masina si sa se ocupe de ancheta mai ales cand accidentul nu se soldeaza cu victime. Cei ce sunt abilitati sa faca primii cercetari sunt organele de politie. In functie de ce anume se determina atunci cand are loc o cercetare penala accident auto.

Sumele care trebuiesc platite sunt in functie de tipuri accidente, se decid in tribunal. Pastreaza cu tine in permanenta la drum trusa medicala, poti fi nevoit sa acorzi ajutor medical celor ce au nevoie si pentru asta trebuie sa tii minte ca nu ai voie sa misti victimele daca le banui ca ar avea fracturi cervicale. Este bine sa stii atunci cand te uric la volan cu rude sau chiar cu prieteni ca au voie sa te dea in judecata si o pot face foarte usor daca din vina ta sunt implicati intr-un accident. Iar daca dintre persoanele care ar fi in masina ta una din ele decedeaza atunci vei raspunde penal in mod evident daca se determina in urma anchetei ca tu esti vinovatul.

Mare grija in cazul proceselor la avocatii pe care ii alegeti sa va reprezinte. Ei trebuie sa fie de regula bine pusi la punct cu toate detaliile cazului dvs si mai presus ca toate trebuie sa ii alegeti daca se poate cu o cazuistica asemanatoare cu ceea ce vi s-a intamplat dvs.

   acordarea daunelor morale se face in urma procesului , iar daca se determina legal ca nu sunteti vinovat va puteti ridica sumele provenite din daune rca,daune asigurari . In functie de temeiul legal firma de asigurari poate sa nu va restituie banii din asigurare daca ati incalcat cumva conditiile politelor. De aceea este bine sa cititi cu mare atentie contractul inainte sa il semnati. Nu putine au fost cazurile persoanelor care desi aveau asigurare nu li s-a restitutuit nimic din suma din cauza contractelor semnate fara a fi citite si care contineau clauze care se cam incalcau la orice tip de accident.


tipuri accidente, cercetare penala accident auto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu