miercuri, 4 aprilie 2012

"In felul asta nu o sa las datorii copiilor mei". Un batran si-a tras un glont in cap in Atena

stirileprotv.ro Un batran s-a sinucis in aceasta dimineata in piata centrala din Atena, la cativa pasi de intrarea in Parlament, tragandu-si un glont in cap. Gestul sau i-a impresionat puternic pe trecatori, in numar mare la acea ora de varf.

Potrivit primelor marturii, barbatul s-a sinucis pe scarile pietei Syntagma ce duc catre esplanada Parlamentului, teatrul mai multor manifestatii in ultimii doi ani impotriva curei de austeritate administrate Greciei. Politia si serviciile de urgenta nu au putut decat sa constate decesul barbatului, in asteptarea unei anchete care ar putea edifica motivele acestuia.

Conform publicatiei elene Capital, barbatul avea 77 de ani, iar identitatea sa nu a fost data publicitatii. Politia cauta acum sa afle daca omul a lasat in urma sa vreun bilet de adio. Martorii acestei scene tragice spun ca barbatul a strigat, inainte sa se sinucida, "in felul acesta nu o sa las datorii copiilor mei".

"A fost o sinucidere cu semnificatie. Daca nu s-ar fi produs aici, in fata Parlamentului, nimeni nu ar fi luat in seama aceasta tragedie." a declarat unul dintre trecatori, care a refuzat sa-si dea numele, dar care sustine ca a auzit impuscatura din piata.

Mai multe studii au evidentiat in ultimele luni o multiplicare a depresiilor si sinuciderilor in Grecia, unde criza economica si sociala a condus la cresterea somajului si la scaderea salariilor si pensiilor, saracind paturi intregi ale populatiei.

Grecia inregistreaza totusi un nivel al sinuciderilor mai scazut decat in tarile din nordul Europei. in 2009, rata sinuciderilor era de trei la 100.000 de locuitori, reprezentand mai putin de o treime din media europeana, potrivit institutului Eurostat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu