sâmbătă, 12 mai 2012

Utilizarea pompelor submersibile

Cunoasterea si utilizarea pompelor submersibile a devenit extrem de importanta pentru persoanele mai defavorizate de soarta, care locuiesc in zone rurale fara apa curenta sau in zone rezidentiale situate in vecinatatea marilor orase. Pompele submersibile furnizeaza atat apa potabila acelor gospodarii  din zonele descrise mai sus cat si apa pentru instalatiile de irigare, acolo unde este nevoie de ele.  Cu alte cuvinte, pompele submersibile se vor a fi un subsitut si o alternativa a hidroforului.

Inainte de a trece putin la descrierea tehnica a unei pompa submersibila pret trebuie sa mentionam ca la noi in tara se folosesc astfel de electro pompe ce provin de la unul dintre cei mai importanti producatori italieni din domeniu, si anume celebra firma DAB. Pompele submersibile DAB au o calitate excelenta si o fiabilitate deosebita. De altfel DAB proiecteaza, finalizeaza si produce peste 1000 de variante constructive. Vanzarile anuale ale firmei DAB se cifreaza la peste 1.500.000 de unitati. Silentioase, performante, durabile si la un pret avantajos, pompele submersibile DAB constituie o oferta tentanta pentru cei care isi doresc sa-si cumpere o pompa cu tocator.

Pompele submersibile nu sunt atat de complicate precum le suna numele. Ele sunt compuse dintr-o carcasa realizata dintr-un material necoroziv, un rotor, o pereche de carbuni, un motor electric la 220 de volti si un presostat. Motorul pompei submersibile este inchis etans in interiorul acesteia, nepermitandu-se astfel comunicarea intre el si mediul in care activeaza fizic pompa. Este important ca materialul de carcasa a pompei sa nu fie corodat la contactul cu apa, si acest lucru este posibil datorita faptului ca aceste pompe sunt fabricate din materiale rezistente la actiunea apei.

Unul din utilajele cheie din care este alcatuita o pompa submersibila este sorbul. Acesta indeplineste un rol cheie in cadrul bunei functionari a pompei, el este cel care asigura transportul apei catre consumator, retinand la intrare impuritatile cu ajutorul unui filtru. Astfel este garantata potabilitatea apei catre consumator.Tot sorbul impiedica apa sa se reantoarca din pompa inapoi in mediul din care a fost extrasa. Dupa cum se poate observa, rolul sorbului in functionarea optima a unei pompe submersibile este unul central.

Utilizarea pompelor submersibile in gospodariile oamenilor este un fapt tot mai comun. Oamenii pot folosi o multitudine de varietati prezente pe piata ale acestor pompe. Dintre aceste varietati se disting 2 mari categorii de pompe submersibile, si anume pompele pentru ape murdare si pompele pentru apa casnica. In ceea ce priveste categoria de pompe submersibile folosite pentru activitati casnice trebuie sa remarcam faptul ca acestea pun la dispozitie consumatorului posibilitatea unei porniri usoare si protectie impotriva suprasarcinii, adica doua mari beneficii de care oricine se poate servi. Alte doua mari avantaje ale acestor pompe sunt: capacitatea de mentinere constanta a presiunii de pompare a apei catre gospodarie si consumator la un nivel ridicat si aspectul deloc de neglijat ca motorul actionat electric al pompei poate fi conectat la un generator, acolo unde nu exista inca retea electrica. Majoritatea pompelor au asigurata intreruperea functionarii in foraj atunci cand lipseste apa, cu scopul de a preantampina avarierea motorului si pentru a nu se arde rotorul. Pompele submersibile in general si cele DAB in mod special sunt proiectate din cele mai bune materiale anti coroziune la contact cu apa si au capacitatea unei amorsari usoare, pentru a elimina usor aerul de pe linia de aspiratie.


Tags: pompa submersibila pret

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu